طراحی مدرن دکوراسیون چیست و چه تفاوتی با طراحی مد روز دارد؟
واژه مدرن در طراحی یکی از نامفهومترین اصطلاحات است که اغلب با طراحی های مد روز اشتباه گرفته میشود. طراحی مدرن بر پایه جنبشی که در اوایل قرن بیستم شکل گرفت بوجود آمده است.سبک طراحی داخلی مدرن براساس استفاده از مواد طبیعی، رنگهای خنثی و حذف جزئیات غیرضروری برخلاف طراحی های به روز که از تعدادی رنگ استفاده میکند، بنا نهاده شده است.
تاریخچه طراحی مدرن دکوراسیون
ریشه طراحی داخلی مدرن در آلمان و کشورهای اسکاندیناوی بوسیله طراحان علاقمند به سادگی و حذف تزئینات زیاد شکل گرفت. اوج این مدل در طراحی توسط طراحان دکوراسیون در سالهای بین 1920 تا 1950 اتفاق افتاده است. رشد گسترده این مدل از طراحی دکوراسیون داخلی نیمه اول قرن بیستم و با ایجاد انشعاباتی که پست مدرن خوانده میشوند، شکل گرفت.
معماران و طراحان دکوراسیون اسکاندیناوی با بکارگیری رنگهای براق و خنثی، فضاهای باز و پنجره های بزرگ به منظور ایجاد حداکثر نور در فضا در طراحی مدرن مدل منحصر به فرد خود را ایجاد کردند. همچنین تمرکز آنها استفاده از خطوط ساده و متریال های طبیعی به منظور ایجاد حس سادگی و راحتی در طراحی دکوراسیون بود. باور کلیدی نهفته در طراحی داخلی مدرن آپارتمان این نکته است که کارایی در طراحی اهمیت اساسی دارد. به بیان دیگر طراحی دکوراسیون بایستی بر پایه کارایی باشد و در صورتی که جزئیات به بهبود کارایی منجر نشود بایستی حذف گردد.
ایده های جدید و متنوع طراحی داخلی رستوران را در مقالات دیگر ما ببینید.
ویژگی های طراحی داخلی ساختمان مدرن
1- سادگی: پیرو طراحی دکوراسیون آلمانی و اسکاندیناوی، طراحی داخلی منزل مدرن ساده و بدون تزئینات زیاد است. کیفیت اصلی طراحی مدرن براساس کارایی تعریف میشود و طرح ها براساس کارایی به کار میروند.
2- مواد طبیعی و رنگ های خنثی: طراحی دکوراسیون مدرن شامل متریال های طبیعی و رنگ های خنثی است. از بافت طبیعی چوب، فلز و مواد به شکل طبیعی آن و یک رنگ در این مدل طراحی استفاده میشود.
3- خطوط ساده: در طراحی دکوراسیون مدرن تأکید بر استفاده کمتر از خطوط منحنی و بیشتر از خطوط ساده افقی و عمودی است. عوامل سازهای مانند بتن و ستون ها معمولا به صورت اکسپوز بکار میروند و از سطوح بدون تزئین آنها به عنوان سطح نهایی کار استفاده میشود. از بتن اکسپوز نمای ساختمان در دکوراسیون مدرن استفاده میشود.
4- نور طبیعی و پنجره های ساده: در خانه های با طراحی مدرن نور طبیعی نقش مهمی را ایفا میکند، بنابراین بیشتر پنجرهها ساده و بدون تزئینات اضافه باقی میمانند.
5- سادگی و کاربردی بودن مبلمان: مبلمان مدرن مانند معماری مدرن تأکید بر سادگی و کارایی دارند. در خانههای مدرن، مبلمان با حداکثر سادگی و حداقل تزئینات در نظر گرفته میشوند، همچنین مبلمان مدرن معمولا از مواد طبیعی مانند چوب بدون رنگ، چرم طبیعی، فلزات ساخته میشوند. سطوح مبلمان به صورت طبیعی و ساده باقی میمانند.
6- پالت تک رنگ: در طراحی داخلی مدرن معمولا از یک پالت تک رنگ استفاده میشود. رنگ های اصلی معمولا مشکی، سفید و برخی از رنگهای اولیه مانند زرد، قرمز و آبی هستند که تکمیل کننده این پالت ها است.
اگر میخواهید بهترین رنگ در دکوراسیون داخلی را انتخاب کنید مقاله دیگر گروه بینا در رابطه با این موضوع را حتما بخوانید.
تفاوت های طراحی مدرن دکوراسیون و مد روز
طراحی دکوراسیون با سبک های مد روز مخصوص منطقه خاصی نیستند و معمولا در طول زمان تغییر میکنند. برای مثال مبلمان مد روز میتواند متمایز و دارای خطوط منحنی باشد در حالی که مبلمان مدرن دارای حداقل خطوط منحنی است.
طراحی دکوراسیون مد روز در ابتدای دهه 1990 پیرو سبک مینیمالیست و شامل رنگهای کاملا متضاد مانند مشکی و سفید میشد در حالی که معماری سبک مدرن براساس رنگ های خنثی طراحی میشود. جزئیات و طراحی های مد روز بیشتر جنبه دکوراتیو دارند در حالی که جزئیات در طراحی مدرن بایستی کاربردی باشند.
بحث اصلی در طراحی دکوراسیون و معماری مدرن حفظ سادگی، طبیعی بودن و کارایی داشتن است. جزئیات نیز در صورتی به کار میروند که کارایی بیشتری به فضا بدهند، در غیر این صورت جزئیات حذف و به سمت سادگی بیشتر پیش میرویم.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.