بتن اکسپوز، دلایل انتخاب و ویژگی‌های منحصر به فرد آن

طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی

اگر به ظاهر عریان و بدون پوشش بتن علاقمند هستید، اگر به طراحی‌های مینیمال گرایش دارید، اگر طراحی مدرن را می‌پسندید، بتن اکسپوز یک انتخاب جذاب برای نمای بیرونی و طراحی داخلی است. این نوع بتن چه به صورت درجا و چه به صورت تایل باشد می‌تواند ظاهر و سطوح مختلفی را به نمایش بگذارد. سطح بتن می‌تواند کاملا صاف و یا متخلخل باشد. با بکارگیری قالب‌های چوبی این سطح بافت چوب را به نمایش می‌گذارد. اندازه قالب‌ها در مدول بندی سطح نما تاثیر گذار است و می‌توان با بزرگ و کوچک کردن قالب‌ها از درز قالب‌ها به عنوان یک المان در طراحی بهره برد.

انتخاب رنگ در بتن-اکسپوز

با توجه به طبیعی بودن آن انواع طیف‌های طوسی تیره و روشن را در بر می‌گیرد. بازی رنگ در بتن بخشی از طبیعت آن بوده اما تنها می‌توان با بکارگیری تمهیداتی این بازی را به حداقل رساند. البته بازی رنگ تایل‌های این بتن وجه تمایز آن با انواع سرامیک‌های طرح بتن است که در آن رنگ به صورت یکدست و به صورت ماشینی پاشیده می‌شود.

چرا و چگونه باید بتن را انتخاب کرد؟!

چگونگی انتخاب به عوامل گوناگونی بستگی دارد و هر پروژه‌ای شرایط خاص خود را دارد. سوال اول اینجاست که بتن اکسپوز را به صورت درجا کار کنیم یا از تایل‌های پیش ساخته استفاده کنیم؟ در پروژه‌هایی که سازه اسکلت فلزی است در صورت لزوم می‌توان از تایل‌های بتن اکسپوز استفاده کرد. اما در صورتی که بتن علاوه بر ایفای نقش نمای نهایی نقش سازه‌ای نیز داشته باشد بتن به صورت درجا ریخته می‌شود.

انتخاب بتن نما به صورت تایل‌های پیش ساخته

حال اگر بتن اکسپوز یا همان بتن نما به صورت تایل انتخاب شده باشد برای نصب آن متناسب با شرایط پروژه روش مناسب پیشنهاد می‌شود. برای مثال در طراحی داخلی و در صورت کوچک بودن فضا و یا ارزشمند بودن فضا بکارگیری روش خشک به دلیل حداقل فاصله مناسب برای اتصال که 15cm است پیشنهاد نمی‌شود و تایل بایستی به صورت چسب و پیچ و یا دوغابی نصب شود. انتخاب هر کدام از این دو روش باز هم بستگی به شرایط پروژه دارد که امکان اجرای کدام روش وجود داشته باشد.

نوع دیوار، پوشش روی دیوار کف و سقف هر کدام به صورت جداگانه باید مورد بررسی قرار گیرد تا روش مناسب انتخاب شود.

استفاده از بتن نما در طراحی داخلی و نمای خارجی

استفاده از بتن اکسپوز یا بتن نما در طراحی داخلی (interior design ) و نمای خارجی ساختمان به صورت ترکیب با انواع متریال‌های مختلف می‌تواند صورت پذیرد. چوب، آجر، فلز و شیشه در کنار بتن انتخاب ویژه‌ای می‌تواند باشد. خنثی بودن رنگ بتن در کنار گرمای چوب تناسب ویژه را بوجود می‌آورد. آجر به عنوان یک متریال سنتی در معماری ایرانی شناخته شده است و استفاده از آن در کنار نمای مدرن بتن در نماهای داخلی و خارجی بسیار متداول است. شیشه در کنار بتن نیز یک پارادوکس مدرن را به نمایش می‌گذارد و بسیار جالب توجه است. استفاده از انواع فلز مانند آهن، مس در نماها از گذشته متداول بوده اما ترکیب آن با بتن یک ظاهر کاملا مدرن به نمای نهایی کار می‌دهد. نحوه اجرای میکروسمنت یا بتن اکسپوز در نما در مطلب جداگانه ای توضیح داده شده است.

به طور کلی رنگ خنثی خاکستری بتن امکان استفاده از انواع متریال‌ها و رنگ‌های مختلف را در کنار خود به طراح می‌دهد و استفاده از این متریال در دکوراسیون داخلی و نما و یا حتی در محوطه سازی‌های فضای باز به دلیل دوام و ماندگاری بالا در مقابل انواع عوامل محیطی یک گزینه مناسب است. مقاومت آن در مقابل رطوبت، اشعه UV آفتاب و ماده‌های بسیار بالا و پایین خیال طراح را برای استفاده در نماهای خارجی راحت می‌کند و مقاومت آن در مقابل حشرات، قارچ و دوام زیستی آن بتن را به گزینه مناسب طراحی داخلی بدل ساخته است. همچنین مقاومت در برابر سایش باعث شده که در کف‌های داخلی و خارجی و حتی در پله‌ها هم از آن به شکل گسترده‌ای استفاده شود.

طرح اختلاط گروه بینا، ایجاد بتنی بسیار سبک!

طرح اختلاط مخصوص گروه بینا که وزن مخصوص بتن را حدود 1000کیلو گرم در متر مرکعب کاهش  داده ایم استفاده از آن را در مواردی که نیازبه سبک سازی نما وجود دارد میسر می سازد.

می‌توانید برای دریافت مشاوره  با شرکت گروه بینا تماس گرفته یا از قسمت سوالات متداول استفاده کنید.