بلوک نمادار + ژئوبلوک ( قیمت بلوک سیمانی نمادار )

دیوارکشی با استفاده از بلوک های نمادار بتنی یک جایگزین مناسب برای دیوارهای سنگی، بلوکی و آجری به حساب می‌آید. بلوک های نمادار از اوایل دهه 90 میلادی در آمریکای شمالی به دلیل مسائل زیست محیطی، سرعت بالای اجرا، کاهش هزینه و امکان محاسبات دقیق و مهندسی متداول شد.
بلوک های نمادار با ابعاد مهندسی شده و به صورت مکانیزه تولید می‌شوند. کیفیت بالای تولید قطعات، سهولت و سرعت بالای اجرا و تنوع مناسب در قطعات موجب استقبال مناسب از این محصول در ویلاسازی ها، شهرک سازی، ساخت و سازهای صنعتی و شهری شده است. بلوک های نمادار دارای نمای نهایی کاملا طبیعی بوده و پس از نصب نیاز به هیچ گونه نماکاری بر روی آن وجود ندارد. نمای این بلوک ها به دلیل تکنولوژی ساخت آن منحصر به فرد است و ظاهر هر قطعه با سایر قطعات متفاوت بوده و هیچ مدل تکراری در این قطعات دیده نمی‌شود.

مزایای بلوک های نمادار

1- کاهش هزینه ها
2- سرعت بالای اجرا
3- سهولت اجرا
4- مهندسی ساخت قطعات
5- دوام و ماندگاری بالا در یخبندان
6- زهکشی مناسب
7- عملکرد لرزه ای مناسب

8- انعطاف پذیری بالا
9- استاندارد بالای تولید
10- عدم نیاز به پی ریزی در دیوارهای حائل
11- امکان برچیدن و نصب مجدد
12- مناسب تمامی اقلیم ها و شرایط آب و هوایی
13- زیبایی
14- دوستدار محیط زیست

موارد استفاده از بلوک های نمادار بتنی

1- نما

2- دیوار حائل

3- پله

4- تراس بندی

5- پل سازی

6- کانال انتقال آب

7- محوطه سازی

8- مجموعه های ورزشی

9- راه سازی

10- شهرک سازی

انواع مدل های بلوک نمادار

بلوک های نمادار در دو مدل اصلی بلوک های نمادار نرمال جهت دیوارکشی و بلوک های نمادار جهت دیوار حائل تولید می‌شوند. بلوک های دیوار حائل یا ژئوبلوک با جزئیات متفاوت نسبت به بلوک های نرمال تولید می‌شوند اما ظاهر و نمای نهایی آن کاملا مشابه بلوک های نمادار نرمال است. در ژئوبلوک قطعات به صورت کام و زبانه در هم چفت شده و نیاز به ملات ندارد.

بلوک های نمادار نرمال

1- بلوک های یک رو نما

2- بلوک های دو رو نما

3- بلوک نیمه

4- بلوک گوشه

5- درپوش دیوار

6- درپوش ستون

بلوک های نمادار دیوار حائل (ژئوبلوک)

1- بلوک دیوار حائل

2- ژئوبلوک نیمه

3- ژئوبلوک گوشه

4- درپوش ژئوبلوک

بلوک های نمادار نرمال

جنس مدل ابعاد ( cm ) وزن ( kg )
بلوک نما تیپ A یک رو نما 20 * 20 * 40 20
بلوک نما تیپ B یک رو نما 20 * 15 * 45 20
بلوک نما تیپ C دو رو نما 20 * 20 * 40 20
بلوک نیمه یک رو نما 20 * 20 * 20 10
بلوک نیمه دو رو نما 20 * 20 * 20 10
بلوک کنج دو رو نما 21 * 20 * 40 21
درپوش ستون درپوش 10 * 50 * 50 55
درپوش دیوار درپوش 6 * 30 * 40 18

بلوک های نمادار دیوار حائل (ژئوبلوک)

جنس مدل ابعاد ( cm ) وزن ( kg )
ژئو بلوک تیپ A تو خالی 20 * 30 * 46 40
ژئو بلوک تیپ B تو خالی 20 * 30 * 46 40
ژئو بلوک تیپ C تو پر 20 * 30 * 40 50
قطعه نیمه ژئوبلوک تو خالی 20 * 24 * 23 20
قطعه کنج ژئوبلوک تو خالی 20 * 20 * 30 30
قطعه درپوش ژئوبلوک تو پر 10 * 30 * 46 25

بلوک های نمادار پیش ساخته قابلیت استفاده در نما، پله

تراس‌بندی، دیوار حائل پل سازی، کانال هدایت آب، محوطه‌سازی

راه‌سازی، مجموعه های ورزشی و شهرک سازی را دارد.

اجرای دیوار با بلوک های نمادار

برای اجرای دیوار با بلوک های نمادار بتنی مانند سایر دیوارها پس از مشخص کردن کدهای ارتفاعی، تسطیح و رگلاژ محل اجرا دیوار با توجه به این که دیوار نقش دیوار حائل دارد یا خیر به مبحث پی دیوار می‌پردازیم.
در دیوارهای نرمال با توجه به ارتفاع دیوار عمق پی مورد نیاز را مشخص می‌کنیم. در مرحله پی ریزی میلگردهای انتظار جهت اتصال دیوار به پی در فواصل مشخص کار گذاشته می‌شوند. در دیوارهای حائل نیاز به پی وجود ندارد و به اندازه 10% از ارتفاع دیوار حائل مدنظر بلوک دفنی کار می‌شود.
در دیوارهای نرمال، در مرحله اجرای دیوار از ملات برای پر کردن سوراخ بلوک ها استفاده می‌کنیم، در حالی که دیوارهای حائل به صورت خشکه چین اجرا می‌شوند و برای پر کردن سوراخ بلوک های دیوار حائل از شن استفاده می‌کنیم.
در اجرای دیوار حائل با بلوک سیمانی با توجه به تنوع قطعات مانند قطعات نیمه، کنج و درپوش سرعت اجرا بسیار بالا بوده و به کمترین میزان، نیاز به برشکاری وجود دارد. 

 

دیوار حائل چیست؟

دیوار حائل دیواری است که برای ایجاد مقاومت در مقابل فشار جانبی خاک و نگه داشتن مواد خاکی ساخته می‌شود. در واقع دیوار حائل یک سازه نگهبان است که از ساختمان در برابر بار جانبی خاک محافظت می‌کند.

با افزایش عمق گودبرداری و افزایش فشار جانبی خاک، دیوارهای با مصالح بنایی، نمی‌توانند این فشار را تحمل کنند. به همین دلیل اجرای دیوار حائل سازه ای (بتنی) ضرورت دارد. یکی از مهمترین مزایای دیوار حائل بالا آوردن تراز پایه است.

انواع دیوار حائل

انواع مختلف سازه های نگهدارنده دیواری برای اهداف مختلف طراحی و ساخته می‌شوند.

دیوار حائل بتن مسلح

دیوار حائل بتن مسطح همان طور که از نامش پیداست از بتن ساخته می‌شود. طراحی و ساخت این نوع دیوار پیچیده‌تر است و معمولا به صورت‌های T معکوس یا L ساخته می‌شود. اجرای این نوع دیوار برای گودبرداری‌های تا عمق ۸ الی ۱۲ متر مناسب است.

دیوار حائل وزنی

دیوار حائل وزنی از فروریزش دیواره گود بوسیله وزنی که دارد جلوگیری می‌کند. برای ساخت این نوع دیوار معمولا از سنگ، بتن و آجر استفاده می‌شود و اجرای آن برای گود‌های تا عمق ۳ متر مناسب است. در طراحی این نوع دیوار باید مواردی همچون لغزش، واژگونی و نیروهای وارده در نظر گرفته شود.

دیوار حائل بتنی پشت بند دار

این نوع دیوار حائل پشت بندهایی دارد که تیغه دیوار را به پایه متصل می‌کند. تیرک‌های فولادی یا چوبی و یا دیواره‌های آجری با استفاده از پشت بند‌هایی که در این نوع دیوار وجود دارد مهار می‌شوند. این نوع دیوار حائل برای گودبرداری‌هایی که عمق زیادی ندارند، مناسب است. هزینه کم و سادگی در اجر از مزایای این روش است.

دیوار حائل گابیونی

دیوارهای گابیونی از جعبه ها، تورهای پلیمری و تسمه های فلزی از جنس گالوانیزه تشکیل می‌شوند. درون آن ها را از شن و ماسه و سنگ پر می‌کنند. دیوار حائل گابیونی نوعی از دیوارهای وزنی می‌باشند. به طور معمول این دیوارها به شکل ذوزنقه‌ هستند اما وجوه بیرونی و پشتی دیوار ممکن است صاف یا پله‌ای باشد. این نوع دیوارها برای حفظ خاک تا ارتفاعات کوچک ۳-۴ متر مناسب است. از مهمترین ویژگی‌های این نوع دیوار حائل می‌توان به دوام و انعطاف‌پذیر بالای آن اشاره کرد.